Megrendelés elkészítése, felvétele, lemondása


5.1. A szállítás megrendelése honlapunkon történik, melyről minden esetben automatikus visszaigazolást kap minden kedves ügyfelünk a megrendeléskor megadott e-mail címre. Telefonon leadott megrendelésre nincs lehetőség. A megrendelés leadásával szerződéses jogviszony jön létre a Megrendelő és az EU Express között.

5.2. A szállítási megbízás lemondása plusz költséggel nem jár, a felvétel napjáig. Amennyiben a szállítási költség kifizetésre került, a befizetett összeg visszautalásra kerül a befizetőnek.

5.3. Az EU Express.hu fenntartja a tranzitidő esetleges átütemezésének mindenkori jogát. Okai: ünnepnapok, műszaki hiba, vámvizsgálat, rossz időjárás, betegség, előre nem várható események, stb.

5.4. Plusz költség kerül felszámításra, amennyiben a rakomány felvételi vagy kézbesítési helye távoli területnek minősül. Erről a megrendelés beérkeztével munkatársunk tájékoztatja a megrendelőt. Ilyenkor lehetőség van a megrendelés lemondására is.

5.5. A rakományok felvétele minden esetben partnerek segítségével történik hétfőtől péntekig, 7-18 óráig. Ettől eltérni csak előzetes egyeztetés alapján van lehetőségünk. Ezzel kapcsolatban kérjük, keresse munkatársunkat. Azzal, hogy átadják a futárnak a küldeményt, automatikusan elfogadják szállítási feltételeinket. A szállítási feltétel tulajdonosainkon, alkalmazottainkon és partnereiken kívül minden olyan személyre vonatkozik, aki a csomagot átadja, átveszi, függetlenül a megrendelő személyétől.

5.6. Az Eu Express a Szállítási Megbízásban szereplő adatok egyeztetése után e-mailben küldi el a felvételhez szükséges fuvarlevelet, melyet a feladónak 5 példányban szükséges kinyomtatnia a futár érkezéséig. Amennyiben a feladó a nyomtatást nem tudja megoldani, kérje ügyfélszolgálatos munkatársunk segítségét.

Nem megfelelőn kitöltött, megadott adatokból (feladó, címzett adatai, súly, méret, csomagszám, stb.) származó kár, esetlegesen felmerülő plusz költségek az EU Express.hu felé minden esetben a megrendelőt terheli. A felvételről a feladó a fuvarlevél aláírása után egy példányt tart meg a többi példányt átadja a futár részére.

5.7. A csomagok tartalmát minden esetben kötelező tételesen megadni!