Szállítási biztosítás


7.1. A Szállítási biztosítás opció díja a csomagok értékétől függ, 250 euró értékenként 20 euróba kerül.

7.2. Amennyiben a megrendelés elkészítésekor szállítási biztosítást is kértek a rakományhoz és a fuvarozó hibájából keletkezett, a külső csomagoláson látható károk esetén (a csomag sérülése, részleges vagy teljes elvesztése, vagy megsemmisülése) az EU Express.hu kártérítést fizet. Amennyiben a futár a küldeményt sértetlenül adja át, és ezt a címzett/átvevő aláírásával is igazolta, de a bel tartalom sérült, biztosítási igény benyújtására nincs lehetőség.

7.3. A szállítási biztosítás csak a küldemény eredetiségét és értékét igazoló számla bemutatása esetén érvényesíthető. A kár mértékének megállapítása a futárszolgálat és a számla alapján történik.

7.4. Nem megfelelően csomagolt törékeny áruk szállításáért az EU Express.hu felelősséget nem vállal. A megfelelő csomagolás: kemény fadoboz vagy műanyagdoboz, bélelt fallal és távtartóval ellátva, az egyes cikkek pedig egyenként csomagolva és elkülönítve.
Üveg, porcelán és más törékeny tárgyak ép szállítására semmilyen garanciát nem vállalunk.

7.5. Kártérítés nem kérhető tiltott árucikkek, drágakövek, nemesfémek, ékszerek, pénz, hordozható számítógépek, plazma és LCD képernyők, üveg, porcelán, műkincsek, régiségek, dokumentumok, valamint filmek, kazetták, kompaktlemezek, memória kártyák, vagy bármely más adat- vagy képhordozó eszköz szállítása esetén.

7.6. Nem követelhető kártérítés Vis Major , harmadik fél mulasztása, csaelekedete esetén, valamint bevétel kiesésért, elmaradt haszonért, piac-, hírnév- vagy ügyfélvesztésért, valamint bármilyen formában felmerülő közvetett -, esetleges különleges -,vagy következményes károkért, illetőleg veszteségekért, a fuvarozási késedelmekből eredő veszteségekért, illetve a Szerződési Feltételek szerinti kötelezettségek megszegése miatt bekövetkezett károkért.

7.6.A kárrendezés ideje esetenként több hetet is igénybe vehet.