A csomagolás fontossága, mibe lehet csomagolni?


A futár köteles figyelmeztetni a Feladót, ha az áru csomagolása nem megfelelő, vagy sérült. Csomagolás nélkül, valamint nem megfelelően csomagolt küldemények felvételét a futár megtagadhatja.

Az EUExpress.hu által javasolt és elfogadott csomagolási módok: doboz, bőrönd - fóliával körbetekerve, ami véd a párától, esőtől, szakadástól. A csomagban ne lötyögjön az áru, valamint ne lógjon ki.

Csomagolás nélküli, illetve nylon szemeteszsákba csomagolt küldemények felvételét a futár minden esetben megtagadja. A biztonságos csomagolás minden esetben a feladó kötelessége, feladáskor a futárnál nincs lehetőség csomagolásra.

Törékeny áruk esetében a megfelelő csomagolás: kemény fadoboz vagy műanyagdoboz, bélelt fallal és távtartóval ellátva, az egyes cikkek pedig egyenként csomagolva és elkülönítve.

Célunk, hogy minden egyes rakomány biztonsággal, épségben érkezzen meg a rendeltetési helyére, nem dobáljuk a csomagot, de gyűjtő fuvarozásról van szó, így a csomagolásnak képesnek kell lennie arra, hogy tartalmát megvédje az utazás során fennálló küldő hatásoknak.

A dobozokat erősragasztószalaggal kell lezárni, majd az így elkészített csomagot lehetőség szerint fóliával is jó szorosan körbe kell tekerni. Amennyiben erre nincs lehetőség, a csomagot jó szorosan ragasztószalaggal érdemes körbetekerni. Erre kötöző szalag, spárga használata nem szükséges, megakadályozza a csomag haladását a futószalagon. A bőröndök, táskákat minden esetben fóliával körbe kell tekerni, hogy a rajta lévő csat, zipzár ne akadályozza a csomag haladását a futószalagon.

Amennyiben a csomagba üveges vagy folyékony árut is teszek (pl. lekvár, ital, stb.), és esetleges sérülés esetén a benne lévő többi áru is sérül, az EUExpress.hu semmilyen felelősséget nem vállal, illetve a biztosítás is hatályát veszti.